RAMUAN:
• 500 gram ikan kakap merah dihiris tanpa kulit
• 500 gram ikan kembung dihiris tanpa kulit
Kaedah: Cincang kedua-dua ikan di tiga kali alat pecincang.Kemudian pindahkan ke mangkuk dan menyimpannya di atas ais.
Otak otak pengasam Bahan-bahan:
• 50 gram serai dihiris
• 30 gram halia dihiris
• 50 gram bawang merah yang dihiris
• 20 gram lengkuas dihiris
• 50 gram akar kunyit dihiris
• 10 pc kapur daun dicincang
• 10 pc daun Kadok meninggalkan denda dicincang
• 5 pc telur seluruh
• 50 juta kelapa krim
• Perasa dengan garam dan gula
PENYEDIAAN:
Dalam Pemproses makanan, campuran halia serai, bawang merah, galangai dan akar kunyit 'sehingga ia menjadi pes.Campurkan daun limau, daun Kadok, sandiwara ikan, telur dan krim kelapa dan melaraskan perasa dengan garam dan gula.Tempat pemadat ke dalam bot-bot kecil daun pisang. Kemudiansama ada stim atau memanggang otak otak. Stim ia pada 150 ° C atau enam minit di panggangan masing-masing.
Untuk sos krim kelapa Bahan-bahan:
• 100 ml krim kelapa
• 20 gram tepung jagung
• 40 ml air
• gram serbuk kunyit 20
• Perasa dengan garam dan gula.
Cara: Rebus air dan yang perasa. Tambah krim kelapa dan reneh untuk seketika. Campurkan tepung jagung dan kunyitdengan sedikit air dan gaul rata. Tambah campuran tepung jagung dan menebalkan sos menggelegak selama satu minit.Laraskan perasa dan top up otak otak dengan beberapa soskelapa.
Hiasan Bahan-bahan:
• 1 pc bintang cili merah 1 pc kapur bintang
• santan
• kunyit akar
• 500 gram ikan kakap merah dihiris tanpa kulit
• 500 gram ikan kembung dihiris tanpa kulit
Kaedah: Cincang kedua-dua ikan di tiga kali alat pecincang.Kemudian pindahkan ke mangkuk dan menyimpannya di atas ais.
Otak otak pengasam Bahan-bahan:
• 50 gram serai dihiris
• 30 gram halia dihiris
• 50 gram bawang merah yang dihiris
• 20 gram lengkuas dihiris
• 50 gram akar kunyit dihiris
• 10 pc kapur daun dicincang
• 10 pc daun Kadok meninggalkan denda dicincang
• 5 pc telur seluruh
• 50 juta kelapa krim
• Perasa dengan garam dan gula
PENYEDIAAN:
Dalam Pemproses makanan, campuran halia serai, bawang merah, galangai dan akar kunyit 'sehingga ia menjadi pes.Campurkan daun limau, daun Kadok, sandiwara ikan, telur dan krim kelapa dan melaraskan perasa dengan garam dan gula.Tempat pemadat ke dalam bot-bot kecil daun pisang. Kemudiansama ada stim atau memanggang otak otak. Stim ia pada 150 ° C atau enam minit di panggangan masing-masing.
Untuk sos krim kelapa Bahan-bahan:
• 100 ml krim kelapa
• 20 gram tepung jagung
• 40 ml air
• gram serbuk kunyit 20
• Perasa dengan garam dan gula.
Cara: Rebus air dan yang perasa. Tambah krim kelapa dan reneh untuk seketika. Campurkan tepung jagung dan kunyitdengan sedikit air dan gaul rata. Tambah campuran tepung jagung dan menebalkan sos menggelegak selama satu minit.Laraskan perasa dan top up otak otak dengan beberapa soskelapa.
Hiasan Bahan-bahan:
• 1 pc bintang cili merah 1 pc kapur bintang
• santan
• kunyit akar
0 comments:
Post a Comment